Onderzoek brandstichtingen Erica afgerond

woensdag 17 juli 2013

Erica - De politie heeft het onderzoek naar verschillende brandstichtingen afgerond. Op 10 mei werd een 18-jarige man uit Erica aangehouden. Die nacht raakten drie auto?s aan de Doddegras en De Kreuzen zwaar beschadigd door brandstichting. Daarnaast was er bij drie woningen geprobeerd om brand te stichtten. Niemand raakte gewond. De man kon op basis van informatie van een getuige worden aangehouden.

16 brandstichtingen

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de man in verband kanworden gebracht met 16 brandstichtingen. De branden zijn gesticht in de periodetussen eind 2011 en het moment van de aanhouding. Er is onder anderen brandgesticht in de bibliotheek, het scoutinggebouw en het jeugdhonk in Erica, maarook in drie woningen waar mensen lagen te slapen. De schade loopt op tot veletonnen euro?s. Ten tijde van de brandstichting van de bibliotheek, was deverdacht nog minderjarig.

Vervolg

Het onderzoek is afgerond en de politie maakt een dossier overde zaak. Het dossier gaat naar het Openbaar Ministerie, die vervolgens beslistwat er verder mee gebeurd. De verdachte zit nog altijd vast.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuw-Schoonebeek | 112 alarmeringen Nieuw-Schoonebeek | Goedkoop Tanken in Nieuw-Schoonebeek | Supermarkten in Nieuw-Schoonebeek | Weerbericht Nieuw-Schoonebeek